معرفی رشته طراحی و دوخت و داشتن اطلاعات کافی پیرامون جوانب و گرایش های آن از جمله علاقمندی های دانش آموزانی است که به رشته طراحی لباس علاقمندند و در صدد انتخاب آن به عنوان یک رشته تحصیلی هستند.
رشته طراحی و دوخت از جمله رشته های عملی است که در صنعت مد و پوشاک بسیار کاربرد دارد. رعایت استانداردهای پوششی در عین چشم نوازی و زیبایی از جمله پارامترهای مهم در این رشته است. مهارت استفاده از ماشین آلات دوخت و برش نیز در ضمن این رشته به دانش آموزان و دانشجویان آموزش داده می شود.
در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با این رشته آشنا کنیم و پیرامون معرفی رشته طراحی و دوخت و موضوعات اصلی آن اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.
در ادامه با موضوعات زیر با ما همراه باشید:
معرفی رشته طراحی و دوخت
یکی از رشته های پر طرفداری که در طی چند سال گذشته رونق و رواج زیادی گرفته است، رشته طراحی پارچه و لباس و طراحی و دوخت است.
این رشته ها با ایجاد زمینه های مناسب برای رشد و پرورش استعدادهای داوطلبان در زمینه های طراحی لباس و ارائه انواع دوخت متناسب با نوع مدل و پارچه این امکان را فراهم کرده اند تا صنعت مد و پوشاک وارد عرصه جدید بین المللی شود.
افرادی که تمایل به فعالیت در طراحی پوشاک دارند و هنر فعالیت در این زمینه را در خود می بینند می توانند با ورود به رشته طراحی و دوخت، زمینه های رشد و پیشرفت خود را فراهم کنند و آینده شغلی خود را در این عرصه تضمین نمایند.
فارغ التحصیلان و طراحان و دوزندگان این رشته می توانند با دستگاه های مجهز و ماشین آلات پیشرفته دوخت و طراحی و برش الگو به درستی کار کنند و نیازهای طراحی و دوزندگی صنایع تولید پوشاک را در هر جامعه ای برطرف نمایند.
معایب رشته طراحی دوخت
در کنار تمامی مزایا و موقعیت هایی که به عنوان نقاط برتری رشته طراحی و دوخت به شما عزیزان معرفی کردیم، اما این رشته دارای برخی از محدودیت ها در زمان اجرایی شدن و به ثمر رسیدن نیز می باشد.
از جمله معایب و محدودیت های رشته طراحی و دوخت موارد زیر است:
- در ایران جایگاه مناسبی برای شغل طراحی مد و لباس وجود ندارد و عمدتا افراد به صورت محدود در مزون ها و یا صنایع تولید لباس به کار گرفته می شوند.
- به دلیل عدم توجه ویژه به این صنعت، مسیر های ارتباطی میان طراحان لباس و صاحبان صنایع تولیدی وجود ندارد و استفاده از کارشناسان این رشته متداول نیست.
- در ایران نظارتی بر روی ثبت اثر در این زمینه وجود ندارد و هر کس می تواند به صورت قانونی طرح و ایده های دیگر طراحان را کپی کند.
- مسئولان فعال در این زمینه توانمندی و وسعت فعالیتی برای حمایت از طراحان ندارند.
- به منظور ایجاد تنوع در طراحی های لباس، عمدتا تولید کنندگان از طرح های خارجی و بومی ایده می گیرند.
- امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالای تحصیلی در رشته طراحی و دوخت لباس وجود ندارد.
مزایای تحصیل در رشته طراحی و دوخت
فارغ التحصیلان رشته طراحی و دوخت پس از فراغت از تحصیل می توانند در جایگاه های متفاوت شغلی استخدام شوند و دانش کسب کرده خود از دوران تحصیل را در محیط مناسب بکارببرند.
تحصیل در رشته طراحی و دوخت دارای مزایایی است که این مزایا شامل موارد زیر است:
- تسلط بر شناخت انواع پارچه و دوخت مناسب با آن
- توانمندی کار با دستگاه های پیشرفته برش و دوخت
- توانمندی پیرامون ساخت الگو ها و مزون داری های پیشرفته
- بهره مندی از محیط شاد و مفرح
- امکان تدریس در مراکز فنی و حرفه ای در کنار فعالیت های طراحی
معرفی گرایش های رشته طراحی و دوخت
در رشته طراحی و دوخت در هر مقطع تحصیلی گرایش های متفاوتی وجود دارد. این گرایش ها زمینه را برای فعالیت های مختلف در این رشته فراهم می کند.
از جمله گرایش های رشته طراحی و دوخت در مقاطع مختلف تحصیلی موارد زیر است:
گرایش های رشته طراحی و دوخت در مقطع کاردانی
- طراحی و دوخت
- طراحی پوشاک
گرایش های رشته طراحی و دوخت در مقطع کارشناسی
- تکنولوژی طراحی و دوخت
- طراحی لباس
گرایش های رشته طراحی و دوخت در مقطع کارشناسی ارشد
- طراحی پارچه و لباس
- هنرهای سنتی
گرایش های رشته طراحی و دوخت در مقطع دکترا
- طراحی لباس
- مد و نساجی
- مدیریت پوشاک
- مد و پوشاک
-