افرادی که در رشته مهندسی معماری فارغ التحصیل میشوند، هم میتوانند در آزمونهای استخدامی ادارات و موسسات مختلف شرکت کنند و هم میتوانند در بازار کار آزاد مشغول به کار شوند. از تاسیس دفتر طراحی شخصی تا همکاری با معماران و شرکتهای مهندسی مختلف بازه گستردهای است که یک مهندس معمار میتواند بسته به تواناییها و علاقهای که دارد، در آنها شاغل شود. در ادامه نیز به تعدادی از این زمینهها اشاره شده است:
- تاسیس دفتر طراحی معماری شخصی
- تاسیس شرکتهای مختلف مهندسی در زمینه ساخت و ساز
- کسب پروانه اشتغال به کار مهندسی از وزارت راه، مسکن و شهرسازی
- همکاری بعنوان طراح معمار در شرکتهای معماری
- طراحی معماری ساختمانهای مختلف بصورت پروژههای شخصی
- طراحی داخلی ساختمانهای مختلف از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و …
- طراحی نمای ساختمانهای مختلف از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و …
- نظارت بر اجرای پروژههای ساختمانی بصورت همکاری با دفاتر مختلف معماری
- نظارت بر اجرای پروژههای شخصی
- اجرای ساختمانهای گوناگون بصورت همکاری با طراحان و سرمایهگذاران مختلف
- استخدام به عنوان نقشهکش معماری در دفاتر مهندسی مختلف
- مدلساز و طراح سه بعدی پروژههای معماری
- متره و برآورد پروژههای ساختمانی
- مشاور ساخت و ساز
- تاسیس کلینیکهای ساختمانی و ارائه خدمات مربوط به مصالح ساختمانی
- تدریس دروس تخصصی معماری به دانشجویان
نحوه ی ادامه تحصیل دانش آموزان رشته معماری
دانش آموزان هنرستانی رشته کامپیوتر در مقطع کاردانی پیوسته (فوق دیپلم) می توانند در یکی از دانشگاه های دولتی (آموزشکده های فنی و حرفه ای و موسسات غیرانتفاعی)، دانشگاههای آزاد(سما) و یا در مراکز علمی کاربردی در گرایش های نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات (IT) ادامه تحصیل دهند. دانش آموزان هنرستانی می توانند پس از گذراندن دوره کاردانی و کارشناسی در دوره ارشد و دکتری در دانشگاه های معتبری همچون دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر ادامه تحصیل دهد.و از این حیث هیچگونه محدودیتی برای هنرستانی ها وحود ندارد.
دانش آموزان هنرستانی رشته معماری می توانند در مقطع کاردانی پیوسته (فوق دیپلم) در یکی از دانشگاه های دولتی (آموزشکده های فنی و حرفه ای و موسسات غیرانتفاعی ) ، دانشگاه های آزاد و سما و یا در مراکز علمی کاربردی در گرایش های معماری و طراحی داخلی ادامه تحصیل دهند و پس از گذراندن دوره های کاردانی و کارشناسی در مقاطع بالاتر (ارشد و دکتری) در دانشگاه های معتبر (تهران ، شهید بهشتی و …) ادامه تحصیل دهند و در این مورد هیچ گونه محدودیتی برای هنرستانی ها وجود ندارد.
دروس تخصصی رشته معماری
در مقایسه دروس تخصصی سال دوم و سوم این رشته می توان به اهمیت دروس سال سوم بیشتر پی برد. در حالی که در سال دوم به دانش آموزان فقط چهار درس ترسیم فنی ، شناخت مواد ، مبانی هنرهای تجسمی و طراحی ارائه می شود ، در سال سوم حجم مطالب بیشتر شده و به نه درس نقشه کشی ، مبانی طراحی معماری ، کاربرد رایانه در نقشه کشی معماری ، نقشه برداری ، کارگاه حجم و ماکت ، متره و برآورد ، عناصر و جزئیات ، آشنایی با بناهای تاریخی و تاسیسات تقسیم می شود که امتحان چهار درس آخر در حوزه ی امتحانات نهایی برگزار می شود . از این چهار درس نمره قبولی دو درس عناصر و جزئیات و متره و برآورد دوازده و دو درس بناهای تاریخی و تاسیسات ده می باشد.