نسل اول کامپیوتر ها

اولین کامپیوتر امروزی در سال ۱۹۳۷ اختراع شد. مخترع کامپیوتر، پروفسور ایکن بود که از لامپ های دیود برای اختراع آن استفاده کرده بود. این کامپیوتر ها بسیار حجیم و پر مصرف بودند. در کامپیوتر های نسل های اولیه از سیستم دو دویی به جای مبنای ده استفاده می شد.

به طور خلاصه در ۱۹۳۷ اولین کامپیوتر دیجیتالی الکترونیکی جهان به نام ABC ساخته شد. این ماشین گرچه قابل برنامه ریزی نبود اما برای حل معدلات خطی استفاده می‌ شد. به دلیل ابتدایی بودن ABC خیلی زود کامپیوترهای دیگر جایگزین آن شدند.

در سال ۱۹۴۳ و در جنگ جهانی دوم دولت آمریکا طرحی سری برای ساخت دستگاهی را آغاز کرد که بتواند مکالمات رمزنگاری‌ شدهٔ آلمانی‌ ها را رمزبرداری کند. این مسئولیت را شرکت IBM و دانشگاه هاروارد به عهده گرفتند که سرانجام به ساخت دستگاهی به نام ASCC در سال ۱۹۴۴ انجامید. این دستگاه پنج تنی که ۱۵ متر درازا و ۲٫۵ متر بلندی داشت، می‌توانست تا ۷۲ عدد ۲۴ رقمی را در خود نگاه دارد و با آن‌ها کار کند

نسل دوم کامپیوتر ها

یکی از قطعات بسیار پرکاربرد و تاثیرگذار در صنعت، ترانزیستور بود که در سال ۱۹۴۸ توسط باردین اختراع شد و تا ده سال بعد به سطح استفاده صنعتی رسید. این موضوع باعث ورد نسل دوم کامپیوتر ها شد که جای کم تری می گرفتند و حافظه بیش تری داشتند و ضمنا، ارزان تر نیز بودند.

نسل سوم کامپیوتر ها

نسل سوم کامپیوتر ها از سال ۱۹۶۴ روی کار آمدند که در آن ها به جای لامپ دیودی و ترانزیستور از خاصیت آهن ربایی حلقه ها استفاده می شد. جنس حلقه و میله هایی که برای ساخت کامپیوتر مورد استفاده قرار می گرفتن اهمیت بالایی داشتند که اکسید آن بتواند موجب عبور جریان برق از قطب های آهن ربا شود. مشهور ترین کامپیوتر های نسل دوم IBM/360 بودند.

نسل چهام کامپیوتر ها

تفاوت قابل توجهی در نسل سوم و چهارم کامپیوتر ها وجود ندارد. این کامپیوتر ها، عمر بیش تر و حافظه بیش تری نسبت به کامپیوتر های نسل سوم داشتند و از تغییرات سخت افزاری آن ها می توان به استفاده از مدار های متجمع با تراکم زیاد و استفاده از ریز پردازنده اشاره کرد.

نسل پنجم کامپیوتر ها

قیمت کامپیوتر های نسل پنجم کاهش یافت و استفاده کاربران از کامپیوتر ها بیش تر شد. برنامه نویسی با روی کار آمدن این دسته از کامپیوتر ها مورد توجه قرار گرفت و امکان ارتباطات کامپیوتر با صوت و تصویر نیز فراهم شده بود.
این کامپیوتر ها از هوش مصنوعی بهره برده اند و حافظه های آن ها بسیار زیاد است و در عین حال حجمی بسیار کم اشغال می کنند.

نسل ششم کامپیوتر ها

کامپیوتر های نسل ششم همان کامپیوتر های نوع پنتیوم هستند که در آن ها می توان از سیستم های چند رسانه ای استفاده کرد.

این سیر تکامل بالاخره منجر به پیدایش ابر کامپیوتر ها فعلی شده که همه چیز را ممکن کرده اند. اطلاعات کامل در مورد روند پیدایش کامپیوتر ها را رد مقاله تاریخچه کامپیوتر دنبال کنید.

مخترع کامپیوتر

مخترع کامپیوتر

با توجه به تاریخچه کامپیوتر، شاید برای شما هم سوال باشد که مخترع واقعی رایانه چه کسی است؟

به گفته بسیاری محققان آلن تورینگ کسی بود که در دهه ۱۹۳۰ به عنوان پدر علم محاسبه نوین و علم رایانه شناخته شد و مهمترین جایزه علمی رایانه به افتخار او جایزه تورینگ نام گرفته ‌است. تسوزه هم در سال ۱۹۳۸ نخستین رایانه خود را به نام Z۱ ساخت که البته قابلیت برنامه‌نویسی نداشت.

از طرفی محققان انگلیسی معتقدند چارلز بابیج، ریاضیدان قرن نوزدهم ایده نخستین کامپیوتر قابل برنامه‌ نویسی را در دهه ۱۸۳۰، یعنی یک صد سال پیش از ایده آلن تورینگ داده است. و همین امر باعث شده در سال ۱۹۹۱ بر پایه طرح‌ های اصلی بابیج یک دستگاه تفاضلی (Difference engine) ساخته شود که بخوبی کار می‌ کرده.

هدف از اختراع کامپیوتر

با توجه با آنچه پیش تر گفته شد، هدف از اختراع کامپیوتر ۲ چیز بوده است. اول سهولت در انجام محاسبات پیچیده و دوم دریافت، حفظ و ارزیابی اطلاعات زیاد و پیچیده.

انواع کامپیوتر ها

انواع کامپیوتر ها

رایانه ها را با توجه به دو عامل می توان طبقه بندی کرد:

انواع کامپیوتر بر اساس مصرف

  • کامپیوتر آنالوگ
  • کامپیوتر دیجیتال
  • کامپیوتر هیبرید

انواع کامپیوتر بر اساس اندازه

  • گوشی هوشمند
  • ریز رایانه
  • ایستگاه کار
  • رایانه شخصی
  • لپتاپ
  • رایانه کوچک
  • بزرگ رایانه
  • ابر رایانه 

    کاربرد رایانه چیست؟

    یک پاسخ جزئی و دقیق برای این سوال که کامپیوتر چه کاربرد هایی دارد وجود ندارد. رایانه ها کاربرد های زیادی در زندگی دارند و همان طور که پیش تر خواندید کم تر کسب و کاری وجود دارد که بدون کمک رایانه ها سر پا بماند. به همین دلیل در ادامه به سوال کاربرد کامپیوتر چیست؟ پاسخ خواهیم داد. البته برای توضیحات زیر و هر کاربرد مقاله ای مجزا تهیه شده که می توانید در بخش مقالات کامپیوتر مطالعه کنید.

    کاربرد رایانه در پزشکی

    در سی تی اسکن، آزمایش اسپیرمتری، دستگاه های سنگ شکن کلیه و کیسه صفرا، عمل چشم با لیزر و …

    کاربرد کامپیوتر در صنعت

    کنترل موشک و ترافیک، امور حسابداری و انبارداری، امور حقوق و دستمزد پرسنل، بانکداری و …

    کاربرد رایانه در گرافیک

    ساخت انیمیشن، نقشه کشی، طراحی پوستر، ترسیم مدار برق، ساخت بازی های کامپیوتری و انیمیشن، سینما

    علاوه بر موارد گفته شده کاربرد های کامپیوتر در زندگی روزانه نیز بر هیچ کس پوشیده نیست و همه ما روزانه چه به طور مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم به صورت مداوم در حال کار کردن با کامپیوتر هستیم.

    اجزای اصلی یک کامپیوتر چیست؟

    در یک طبقه بندی کلی، می توانیم اجزای اصلی تشکیل دهنده یک کامپیوتر را به دو دسته نرم افزار کامپیوتر و سخت افزار کامپیوتر تقسیم کنیم.

    اجزای سخت افزار کامپیوتر

    سخت افزار کامپیوتر هر قسمتی و قطعه ای از آن است که توسط ما قابل لمس است. مثل مانیتور، موس، کیبورد و …